hytteblogg - Hytt & Pine

Bloggen Hytt & Pine

 • Hjem
  Hjem Her finner du alle blogginnleggene på nettsiden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste over kategoriene fra denne bloggen.
 • Emneord
  Emneord Viser en liste over emner som er brukt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søk etter din favorittblogger på denne nettsiden.
 • Gruppeblogg
  Gruppeblogg Finn bloggene til ditt favoritt-team her.
 • Innlogging
  Innlogging Logg inn

Ferie & Fritid

Planlegging og gjennomføring av ferier. Nyte helger og fritid. Hva gjør man da? Denne kategorien vil inneholde beskrivelser av ymse slag. Hvorvidt man velger å sprike med tærne på terassen (på den framtidige hytta?), gå en tur i skog og mark, finne yndlingsstranda på Frosta, reise til det store utland, tilbringe kvalitetstid bare mor og far, dra på konsert med rockeheltene fra 80-tallet - eller hva det skulle være - alt som gir overskudd og man har lyst til der og da. Jeg skal ikke påstå at vi er flinke nok til dette "grip øyeblikket" i familien, noen ganger blir vi spist opp av "må-og skal-bare-gjøre-først-trollet". Vi har helt klart forbedringspotensiale - og da er det jo greit at man kan dokumentere at man er på vei.

5465

b2ap3_thumbnail_bt.jpg

Med sjøhytte er det selvsagt en del av planen å skaffe seg båt. Vi har "booket" båtplass på Småland kai for lenge siden, men båt har vi ikke enda...hehe! smiley Men drømmer koster ikke penger - så  der flyter vi avgårde inn i fantasien! I drømmene ser vi for oss en skjærgårdsjeep 17-19 fot, og motor med 50-60 Hk...så får vi se... Hytta må bli ferdig først - det er første prioritet.

b2ap3_thumbnail_bt2.jpg

 

Fortsett å lese
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
5183

b2ap3_thumbnail_DSC_0359.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0360.JPG

Mens far jobber drar familien på tur. Fin sensommerdag på Jonsvannet. Vi fant litt bringebær - og noen få sopper. Flere som har funnet yndlingsplassen min for kantarell og steinsopp tydeligvis. crying

Før turen var omme ble det ufrivillig bading på yngste medlem i familien. En noe uoppmerksom storebror og mor - og jakten på vannlijeblader endte med et plask. Jaja, sånt som skjer. Foff-foff (en av de faste følgesvennene) ble desverre også med på dukkerten. Vi får håpe han overlever en runde i tørketrommelen. God søndag!

b2ap3_thumbnail_DSC_0361.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0363.JPG

Fortsett å lese
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
4922

b2ap3_thumbnail_DSC_0267.JPG

Jobbeferie med enkle kår, betyr ikke at man ikke bør gjøre andre ting. Med godvær hele uka ble det naturlig å finne muligheter for å bade. Kvitsandvika var et utmerket alternativ.

b2ap3_thumbnail_DSCN1538.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1540.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1537.JPGb2ap3_thumbnail_DSCN1534.JPG

Med Tautra så nær, måtte vi selvsagt dit en tur. Utmerket badeplass der også (het det Vavollen tro?). Bør vel skjemmes, men jeg har aldri vært på Tautra før - så det var fascinerende. Bare den smale bruen over var spennende nok. Neste gang skal vi bruke mer tid og dra innom klosteret og klostergården.

Litt bærplukking ble det også. I tillegg til blåbær, har vi funnet masse bringebær - og litt lengre utpå høsten blir det nok masse tyttebær. Herlig!

b2ap3_thumbnail_DSC_0273.JPG

Fortsett å lese
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
5347

langtidsvarsel.PNG

Mens vi venter på godværet? Nei, i trøndelag må vi bare forholde oss til høstlige temperaturer - selv i juli. Det er håp om litt bedring i helga og over helga - men inntil da må vi bare jobbe på. Gubben er stort sett ferdig med isolering og holder nå på med vinduer i front. Vi venter fortsatt på snekkeren så hytta får tak og resten av panelet - da først kan fruen male mer. Hyggelige naboer inviterer på vafler og kaffe - så da kan man ikke klage. Fortsatt god "sommer"!

Fortsett å lese
Gi din vurdering av dette innlegget:
0
5750

b2ap3_thumbnail_DSC_0156.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0204.JPG

Utrolig hvor tilpasningsdyktig man er. Det å fungere som familie på 6 m2 hvor man skal spise, sove og tilbringe tid hvis været er dårlig, er visst noe man venner seg til? Eller? Knallharde madrasser (som egentlig er sofaputer), som gir en forfriskende stivhet hver morgen, gjerne akkompagnert med en litt knakende lyd når du strekker deg etter en god natts søvn. Den fantastiske soveplassen må selvfølgelig organiseres tilbake til sofa og bord, før frokost kan inntas. Fantastisk. Barna sover på noe hengekøyelignende saker på motsatt side - som også på mirakuløst vis kan bli til en liten sittegruppe. Kjøleskapet rommer akkurat ikke nok til det du trenger og to plater og en halv stekovn - gir rom for kreativitet hva gjelder middagslaging. Også fantastisk.

Men mennesket tilpasser seg. Familien sjokker rundt i jogge- og arbeidsklær, lett skotøy og håret rett til værs - og trives med det! Kunne tenkt oss noe mer varme og sol - har vært surt de siste dager. Men på en annen side; man blir jo sykelig opptatt av å sjekke yr.no - hvordan er været i morgen? I helga? Blir det varmere? Blir det sol? Sikkert et symptom på at man er endel av campingklubben. Resten av campingklubben bryr seg heller ikke om å skifte om når de skal på butikken. På Coop Extra Frosta kryr det av folk i clogs, treningsbukser, fleecegensere - og frisyrer som bærer preg av en natt på hard madrass. Utvalget er svært kundetilpasset: mangler du ostehøvel, nye clogs, ekstra fleecegenser, mer krim i pocket - mer grillkull? Kanskje en malepensel? Andre byggvarer? Da har de det her. Heldigvis for det! Og vi er med. Vi er en del av klubben. Hvertfall for en stund.

b2ap3_thumbnail_DSC_0202.JPGb2ap3_thumbnail_DSC_0230.JPG

Fortsett å lese
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Books!

Main Menu